Nieuws.

<< Terug naar al het nieuws

Musica in Viaggio geannuleerd en nieuw zomerproject

3-5-2021

Helaas kwam het bestuur van MACO tot de conclusie dat het niet mogelijk zal zijn om deze zomer met een groep van 80 muzikanten naar Verona, Italië te reizen. De Italiaanse overheid heeft de coronamaatregelen verscherpt tot aan het einde van juli. Voor het MACO betekent het dat het te riskant en onverantwoordelijk is om met zulke grote groep naar een ander land te reizen en daar concerten te geven. Daarom heeft het MACO de lastige keuze moeten maken de tour 'Musica in Viaggio' te annuleren voor komende zomer 2021.

Uiteraard liggen de plannen voor een zomertournee naar Italië klaar en zullen we plannen doorzetten op een later moment (waarschijnlijk Juli 2022).

Nieuw project
Ook al is onze zomertournee naar Italië geannuleerd, het MACO bestuur werkt er hard aan om een nieuwe tour te organiseren die plaats zal vinden in dezelfde periode (2-11 juli) in Nederland met het volgende programma:
- Franz Schubert - Ouverture im Italienischen Stile in C no. 2 D. 591
- Ralph Vaughan Williams - The Lark Ascending (soloist: Mimi Jung)
- Ludwig van Beethoven - Symphony No. 3 op. 55 'Eroica'

Zoals je wellicht verwacht, zijn we gedwongen het orkest te reduceren van 80 tot 50 muzikanten vanwege de corona maatregelen. Wij moeten dit doen om te kunnen passen als orkest binnen de concertlocaties waar we de 1,5 meter afstand moeten kunnen waarborgen.

Houd onze website in de gaten over dit nieuwe fantastische project!